Belinda torta

Podeli ovaj post:



belinda-tortaPOTREBNO JE:

ZA KORE :

12 belanaca, 24 kašike šećera, 300 g mlevenih oraha, 3 kašike griza.

ZA FIL:

0,5 l slatke pavlake 200 g čokolade za kuvanje, 100 g mlečne čokolade s jagodama, 2 kašike amareta 400 g svežih jagoda

ZA DEKORACIJU:

300 ml slatke pavlake, 100 g jagoda, listići nane

PRIPREMA:

Zagrejte pavlaku na tihoj vatri i u nju ubacite čokoladu za kuvanje i mlečnu čokoladu. Mešajte da se čokolada istopi, pa sklonite s vatre i dobro ohladite. Najbolje je da ovaj krem stavite u frižider dan ranije, pa ga sutradan dobro umutite s dve kašike amareta. Za kore penasto umutite jaja sa šećerom, dodajte mlevene orahe i griz, pa od ove smese ispecite četiri tanke korice. Stavite prvu koru, nanesite fil i iseckane jagode, pa ponavljajte postupak sa preostalim korama. Kada se torta dobro ohladi i stegne, premažite je i ukrasite umućenom slatkom pavlakom, jagodama i listićima nane.  (blic.rs)

Pogledajte još:

  • Kornet tortaKornet torta Specijalitet kuće. POTREBNO JE: ZA KORU: 12 belanaca, 14 kašika […]
  • Kesten čokoladna tortaKesten čokoladna torta Zimska poslastica. POTREBNO JE: 1 kg kesten pirea, 250 g prženog i […]
  • Torta od ananasaTorta od ananasa Egzotična poslastica. POTREBNO JE: 3 kutije piškota, 500 g putera, […]
  • Posna voćna tortaPosna voćna torta Posni slatkiši... POTREBNO JE: 1,2 l gustog soka od jagode, 3 […]
Zemlja Magazin

Autor: Zemlja Magazin

Zemlja.rs okuplja ljubitelje zdrave ishrane, organske i biodinamičke hrane, pojedince i udruženja koji žele da doprinesu promociji vrednosti zdrave hrane i zdravog načina života.

Podeli Ovaj Post na