Bundevino ulje

Iskustva narodne medicine da ulje iz semenki bundeve povoljno utiče kod urinarnih tegoba i problema sa uvećanom prostatom danas su i naučno potvrđena. Bundevino ulje ne samo da je zdravo, već je i omiljeno kod mnogih velikih kuvara. Ima lepu zelenkastu ili crvenkastu boju I pun, orašast ukus. Lekovita svojstva bi bila uništena prženjem, pa se bundevino ulje preporučuje kao salatni preliv. U kombinaciji sa limunom, bundevino ulje predstavlja dobar dodatak salatama. Bundevinim uljem možete obogatiti i čorbice od povrća, ali tek pri serviranju, kada se prohlade.

Unesi svoju email adresu i prijavi se da primaš obaveštenja o najnovijim vestima i dešavanjima na portalu Zemlja.rs Magazin zdravog života.

Preporučujemo još:

  • Ulje od semenki grožđaUlje od semenki grožđa Iako je ovo ulje poznato u Evropi vekovima, tek je u XX veku počelo […]
  • Ulje od kukuruznih klicaUlje od kukuruznih klica Često se koristi u makrobiotičkim receptima za kolače, umesto […]
  • Palmino uljePalmino ulje Palmino ulje je jestivo biljno ulje dobijeno iz ploda drveta uljane […]
  • Susamovo uljeSusamovo ulje Osnova je makrobiotičkog kuvanja. Postoji tamno susamovo ulje – koje […]
  • Ulje od pšeničnih klicaUlje od pšeničnih klica Po nekim istraživanjima, ovo ulje je najbogatije vitaminom E od svih […]
  • Laneno uljeLaneno ulje Kao i seme od kojeg je dobijeno, ovo blago gorko ulje bogato je […]
Zemlja Magazin

Autor: Zemlja Magazin

Zemlja.rs - Magazin zdravog života okuplja ljubitelje zdrave ishrane i generalno zdravog načina življenja, kao i ljubitelje organske i biodinamičke hrane, pojedince i udruženja koji žele da doprinesu promociji vrednosti zdrave hrane i zdravog načina života u zemlji, regionu i svetu uopšte.

Podeli Post

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>