Čaj od hrastove kore

Najdelotvornija je kora mladih grana i izdanaka, a tanin iz kore hrasta delotvorna je tvar. Čaj od hrastove kore veže uz sebe otrove koje unosimo hranom i vazduhom  udisajima, pa zbog toga služi za pročišćavanje tela.

Čaj je dobro piti kod mamurluka jer olakšava trežnjenje. Kod uboda komaraca i drugih insekata također će vam pomoći čaj od hrastove kore. Čaj i kupka pomažu kod psorijaze, te u lečenju drugih kožnih obolenja. Osim toga čaj od hrastove kore koristi se za ispiranje kod upale grla i drugih upala usne šupljine.

Priprema: U litru vode stavite kašiku hrastove kore, te kuvajte 5 do 10 minuta. Pije se s mlekom bez šećera.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Zemlja Magazin

Autor: Zemlja Magazin

Zemlja.rs - Magazin zdravog života okuplja ljubitelje zdrave ishrane i generalno zdravog načina življenja, kao i ljubitelje organske i biodinamičke hrane, pojedince i udruženja koji žele da doprinesu promociji vrednosti zdrave hrane i zdravog načina života u zemlji, regionu i svetu uopšte.

Podeli Post

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>