Ojačajte odgovor imunog sistema upotrebom aromatičnih ulja

origano ulje

Svuda oko nas u prirodnoj sredini možemo pronaći brojno lekovito bilje sa dosta izraženim antiupalnim i antioksidativnim dejstvom. Mnoge biljne vrste rastu na našem podneblju i time su nam više pristupačne.

Jedan od moćnih produkata prirode jeste divlji origano, pri čemu prirodno stanište čini južni deo Turske i samog Mediterana. Zbog samog sastava supstanci koje ga čine lekovitim on ima dodatna antiseptična dejstva.

Blagotvoran je za mnoge tipove bakterija urinarnog trakta.

Na tržištu farmacije razvili su se brojni proizvođači pri čemu svaki od njih ima isti način primene i konzumiranja.

Ulje divljeg origana kao izuzetno delotvoran prirodni antibiotik

Usled razvoja nepovoljnih uslova unutar našeg organizma, dolazi do razmnožavanja bakterija iz roda Streptococcus  i Escherichia coli  kao najprogresivnije tipove za otežano funkcionisanje čitavog probavnog trakta. Za eliminisanje tegoba kao što su otežano mokrenje, naduvenost, ali i upalni proces, upotrebljavaju se antibiotici. Dugotrajnim konzumiranjem istih, organizam postepeno gubi efekat i dobar odgovor u samoj eliminaciji, pri čemu se pribegava prirodnim preparatima.

Ulje divljeg origana ima izraženo odbrambeno dejstvo protiv više od 20 tipova bakterija, stoga se smatra moćnim prirodnim baktericidom. Kod preventivnog dejstva upala, prehlada i gripa takođe iskazuje blagotvorno dejstvo. Tinktura ulja u dozama koje su tačno naznačene u samom uputstvu, utiče na sprečavanje mnogih bakterija da razviju svoju otpornost.

Šta diktira cenu ulja divljeg origana

Kvalitet same tinkture ulja divljeg origana mora biti izrađen u potpunosti od celokupnog nadzemnog dela biljke. Cena ulja divljeg origana zapravo je određena sastavom koji ipak mora biti organskog porekla sa maksimalno iskoristivim delovima ove lekovite biljke.

Ulje se obično distribuira u staklenim bočicama zapremine do 30ml. Doziranje je preporučeno do tri puta dnevno po dve do tri kapi. Doza zavisi od tipa bakterije i opšteg stanja našeg organizma.

Redovnim konzumiranjem i pravilnom upotrebom, pojedine bakterije se mogu potpuno eliminisati, pri čemu se njihovo postojanje u našem telu svodi isključivo na minimalne prirodne doze. Pored bakterija ulje povoljno deluje na regulaciju šećera u krvi, uravnotežen sadržaj tečnosti u organizmu, ali i kod kardiovaskularnih obolenja.

Ulje divljeg origana kao moćan saveznik oslobađanja toksina iz organizma

Tegobe sa varenjem i funkcijom digestivnog trakta izazivaju nadimanje i nagomilavanje viška vode u organizmu. Česta pojava samog nadimanja je i dugotrajna dijareja koja za posledicu može imati prisustvo crevnih parazita. Upotrebom ulja organizam se aktivno bori sa viškom tečnosti, pri čemu se olakšava njeno izbacivanje.

Ulje divljeg origana prema brojnim studijama i pozitivnim iskustvima predstavlja izuzetno delotvoran diuretik. Visok sadržaj tanina upravo reguliše naduvenost i često uporne i neprijatne prateće gasove. Svoje antiupalno, antiseptično i antivirusno dejstvo iskazuje i tokom preventivne upotrebe.

Postoje i drugi zdravstveni problem kod kojih dejstvo divljeg origana ima povoljan efekat. Brojne alergije bilo respiratorne ili kožne uspešno eliminiše i leči. Gljivične infekcije koje su prateće sa pojavom ekcema su takođe osetljive na upotrebu pomenutog aromatičnog ulja. Ipak najviši sprektar upotrebe, ulja divljeg origana pronalazi u respiratornim infekcijama i problemima sa urinarnim traktom.

Kao i kod svakog leka, doze ne bi smele biti premašene, jer neumerena upotreba može dovesti do snižavanja gvožđa, što direktno ugrožava brojnost leukocita.